Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i dobre ciasto na pizze zawsze wychodzi
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 509
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 509
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
Do miski wkładamy drożdże, zasypujemy solą i cukrem dodajemy odrobinę wody i rozpuszczamy by otrzymać konsystencję śmietany.
Następnie wrzucamy mąkę i wyrabiając ciasto stopniowo dodajemy wody uważając by ciasto nie było za lepkie.
Ciasto powinno być raczej twardawe. Ciasto powinno byś wsadzone na pół godziny do lodówki przykryte folią na talerzyku
Ciasto rozkładamy na blaszce(dobrze jest mieć dłonie posmarowane oliwą lub olejem, wtedy ciasto sie nie przykleja). Piec pół godziny w temp 180 stopni