Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na ciasto na pizzę
piekarnik, miska do rozczynu, miska do ciasta, trzepaczka do rozpuszczenia drożdży, drewniana łyżka
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
W naczyniu mieszamy składniki na rozczyn, przykrywamy i odstawiamy na 15 minut lub do momentu gdy podwoi objętość
Do miski wsypujemy mąkę, sól, rozczyn i letnią wodę - całość mieszamy drewnianą łyżką do momentu gdy ciasto stanie się elastyczne
Ciasto przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 - 2 godziny, aż podwoi swoją objętość
na lekko podsypany mąką blat wykładamy ciasto, ręce polewamy niewielką ilością oliwy i składamy ciasto na kulkę - odstawiamy na 15 minut by odpoczęło
Ciasto rozkręcamy posypując mąką - naciskamy od środka do 1,5 cm od brzegu
Otrzepujemy ciasto z mąki i nakładamy dowolne składniki
Pieczemy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni. Smacznego :)