Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Kermeet
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • mąka, 2,5 szklanki
  • olej, 2 łyzki
  • letnia woda, 1/2 szklanki
  • szczypta soli
  • jajko, 1 szt

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i wyrabiać 2 min. lub ręcznie, aż ciasto będzie sprężyste i nie będzie kleiło się do rąk. Podzielić na 4 części, rozwałkowywać jedną ćwiartkę i wycinać kółka na pierogi. Nakładać farsz i zamykać.

Komentarze do przepisu (2)

biancorossa 29 września 2011
Robię podobne,ale zostawiam na pól godzinki żeby sobie "odpoczęło"
Konto usunięte 14 maja 2012
To ciasto jest super ostatnio korzystałam z tego przepisu wyszło fajnie było sprężyste. Ekstra mam w... Czytaj całość »
To ciasto jest super ostatnio korzystałam z tego przepisu wyszło fajnie było sprężyste. Ekstra mam w ulubionych:-))Pozdrawiam
Składniki
  • mąka, 2,5 szklanki
  • olej, 2 łyzki
  • letnia woda, 1/2 szklanki
  • szczypta soli
  • jajko, 1 szt
Składniki