Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki prosto z ukochanej Finlandii :) http://vanillateaspoon.blox.pl/html
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 816
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 427
Szybka i prosta babka
Odsłon: 100
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 816
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 427
Szybka i prosta babka
Odsłon: 100
Składniki
Schłodzone jajka miksujemy razem z cukrem na białą, puszystą masę (jak na biszkopta). U mnie trwa to do 7 minut.
Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i gałkę muszkatołową. Mieszamy.
Na koniec dodajemy startą marchew, olej i nasze dodatki :) Znów mieszamy.
Ciasto przelewamy do tortownicy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Pieczemy jakąś godzinkę w temperaturze 170-180 stopni.
Można podawać z cukrem pudrem, lukrem, polewą czekoladową, serkiem waniliowym, serkiem topionym – śmietankowym (wersja oryginalna z Finlandii) lub z twarożkiem.