Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne danie, moze byc samo, moze byc z sosem grzybowym lub z ketchupem. na obiad, albo na wczesna kolacje. Ja podalam z sosem z grzybow lesnych oraz z saltka z buraczkow czerwonych wg mojej recepty.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 71
Składniki
ziemniaczki umyc, obrac i zetrzec na malych oczkach. Wylozyc na drobne sito na 10 minut. Cebulki drobno pokroic, pietruszke zielona posiekac i wraz z 2 zoltkami polaczyc z masa ziemniaczkowa :-) Dodatkowo mase mozna wzbogacic tartym zoltym serem (nie za duzo). W polaczeniu z pieczonymi ziemniaczkami jest to bardzo smakowite. Mozna takze dodac jesli ktos chce pokrojony w kosteczke boczek (swiezy lub wedzony). WWszelkie wariacje dozwolone. Nalezy jedynie uwazac na ilosc dodawanej soli, gdyz zarowno ser zolty, jak i np boczek wedzony sa juz mocno slone. Lepiej jest dosolic potem, anizeli zepsuc danie.
Okragla forme do pieczenia (ok. 20cm) natluscic olejem, nastepnie oblozyc plastrami wedzonej szyneczki (zarowno boki), nastepnie wylozyc na to mase i piec w 200 st.C jakas godzinke.