Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto francuskie z ziemniakami"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 295
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1227
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 111
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 69
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 295
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1227
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 111
Składniki
opakowanie ciasta francuskiego, jajko, 20 dag białego sera, 20 dag ugotowanych ziemniaków, mała cebula, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę. Dodaj cebulę, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie pokrój na równe kwadraty lub prostokąty. Na połowie ułóż sporo farszu. Pozostałe kawałki ciasta ponacinaj nożem, tworząc otworki. Ułóż na farszu, brzegi dokładnie zlep.
„Poduszeczki” ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis nadesłała Joanna Machynia z Gorlic.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie