Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto francuskie z parówkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, cebulę oczyść i posiekaj. Rozgrzej olej i smaż grzyby z cebulą do chwili, aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw solą, papryką oraz pieprzem.
Oba płaty ciasta rozmroź. Jedno opakowanie ciasta pokrój na kwadraty. Na połowie każdego kwadratu rozłóż trochę farszu, posyp startym żółtym serem. Zlep w trójkąt.
Drugi płat ciasta pokrój też w kwadraty. Na połowie połóż pół parówki, nakryj połową plastra sera. Zlep w rulon, posyp papryką.
Przygotowane paszteciki piecz 15 minut w temp. 180°C. Podawaj na gorąco.
<strong>Porcje 8. 80 min. Cena 1,40 zł. Kalorie 380 kcal.</strong>
<strong>Przepis przysłała Tatiana Lewandowska ze Świecia.</strong>Źródło: Bella Relaks