Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i bardzo smaczna propozycja na obiad . Potrzebne składniki to ciasto francuskie i farsz z mięsa mielonego z fetą , pieczarkami i cebulką. Ja używałam prodiż elektryczny, można tez przyrządzić danie w piekarniku.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 84
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 165
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 63
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 69
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 84
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 165
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 63
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 69
Składniki
1. Przygotowujemy składniki na farsz. Cebulkę kroimy w kostkę, pieczarki w talarki. Przyprawiamy mięso mielone . 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy składniki. Najpierw cebulkę i pieczarki. Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy mięso mielone, które rozdrabniamy na patelni. Przyprawiamy aby nadać smak wedle uznania ( ja lubię jak jest trochę pikantne w smaku, dlatego dodaje sos chili). 3. Ciasto francuskie rozwinąć na dnie prodiża posmarowanego oliwą . Wyłożyć farsz . Dodać kawałeczki sera feta. Drugim płatem ciasta francuskiego przykrywamy farsz i na wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Robimy kilka nacięć na cieście aby para miała ujście. 4. Piec w prodiżu ok 45 min. Oczywiście można wykorzystać piekarnik. Smacznego