Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto francuskie z farszem z karkówki"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 185
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 117
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 185
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 117
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Pokrój paprykę, ogórki kiszone, papryczkę chili, pieczarki, cebulę. Dodaj do mięsa i smaż razem 15 minut. Włóż przecier pomidorowy, podgrzej i przypraw farsz. Ostudź.
Rozmroź i rozwiń ciasto francuskie. Z jednego brzegu ciasta natnij 3 paski szerokości 2 cm i spleć w warkocz. Z drugiej strony ciasta, wzdłuż gładkiego brzegu, rozłóż równo zimny farsz.
Zwiń ciasto w rulon, zlep końce, aby farsz nie wypadł. Na wierzchu, wzdłuż rolady rozłóż warkocz.
Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 25-30 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.</strong>
<strong>Porcje 6. Przygot. 80 min. Cena 2,60 zł. Kalorie 420 kcal.</strong>Źródło: Bella Relaks