Ciasto francuskie z bakłażanem

Ciasto francuskie z bakłażanem
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tysiak
Bardzo szybki sposób na pyszny obiad :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto rozkładamy na papierze do pieczenia i układamy na blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 10 minut.

  2. Bakłażana kroimy w cienkie plasterki, solimy - smażymy lub blanszujemy we wrzątku, tak by straciły twardość.

  3. Boczek, cebulę i czosnek kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy aż się zarumieni.

  4. Podpieczone ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym. Równomiernie rozkładamy plasterki bakłażana, następnie boczek z cebulą i czosnkiem. Delikatnie sypiemy startym żółtym serem.

  5. Całość pieczemy kolejne 10 - 15 minut w temp. 180 st.

Składniki
Składniki