Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto faszerowane pieczarkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 147
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 147
Składniki
na ciasto zagnieć.
Na oleju zeszklij poszatkowaną cebulę, a następnie podduś ją ze startymi na tarce pieczarkami.
Ostu dzone połącz z mięsem, surowym jajkiem, bułką tartą i pokrojonymi w kostkę jajkami ugotowanymi na twardo. Dopraw masę solą i pieprzem.
Rozwałkowane ciasto podziel na dwie części. Jedną rozłóż na blaszce i podpiecz w 200°C. Następnie nałóż farsz i posyp go resztą startego ciasta. Danie piecz godzinę.
<strong>Przepis nadesłała: Joanna Tokarz</strong>Źródło: Kurier TV