Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z radiowej trójki z audycji "A nuż, widelec".
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 179
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 179
Składniki
Składniki: kostka masła 4 jaja szklanka cukru szklanka mleka 50 gramów drożdży 4 szklanki mąki
Przygotowanie: Rozpuszczamy masło, mieszamy wszystkie składniki, zostawiając 3,5 szklanki mąki, i czekamy 15 minut, aż ten drożdżowy zaczyn ruszy. Następnie dodajemy resztę mąki i mieszamy w misce, bo ciasto będzie raczej rzadkie. Odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Wykładamy do formy do pieczenia, układamy owoce, posypujemy kruszonką. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. I gotowe!