Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować ciasto aby pierogi były smaczne.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 291
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 408
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 324
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 268
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 291
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 408
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 324
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 268
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie i wlewać małymi porcjami letnią przegotowaną wodę. Wymieszać oba składniki, do momentu ich połączenia. Ciasto najlepiej zagniatać rękoma, można jednak używać do tego także drewnianej łyżki. W trakcie ugniatania dodawać kolejne porcje wody. Gdy ciasto uzyska plastyczną i jednorodną konsystencję, oznacza to że jest gotowe.
Miskę nagrzać nad garnkiem z ciepłą wodą, gdy miska będzie już ciepła przykryć nią ciasto i pozostawić aby „odpoczęło” do momentu aż miska będzie zimna. Z tak przygotowanego ciasta wyjdą nam na pewno pyszne pierogi z dowolnym nadzieniem.