Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka ptysiowe z mięsem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Do garnuszka wlej wodę, włóż masło, rozpuść na małym ogniu. Dodaj mąkę, delikatnie wymieszaj, wystudź. Dodawaj po jajku, cały czas energicznie mieszając. Szprycą wykładaj kulki ciasta na papier do pieczenia. Piecz w 200°C przez 25 minut.
Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, smaż 20 minut. Gotowe, zimne ptysie przekrój. Nadziewaj mięsem, udekoruj natką pietruszki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień