Chude plastry wołowiny w sosie.

Chude plastry wołowiny w sosie.
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Mięso wyszło kruche i miękkie mimo,że wolowe.Dodatki sprawiły,że sos wyszedł aromatyczny i bardzo smaczny. Serdecznie polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Umytą wołowinę pokroić w cieńkie plastry.
    Na patelni rozgrzać tłuszcz,plastry mięsa obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron.

    Usmażone mięso zalać w rondlu wodą,dodać przyprawy ,prócz soli i gotować około 40min.
    Na tłuszczu z patelni podsmażyć seler, pieczarki i cebulę pokrojone w paski.
    Podsypać łyżką mąki i zasmażyć.
    Dodać do mięsa ,sos się zagęści i gotować do miękkości mięsa.

    Doprawić do smaku solą,maggi i pieprzem,można zabielić jogurtem naturalnym,ja nie dawałam.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (15)

fafiatko 02 marca 2018
pyszne mieso w swietnym sosie :)
Nevermore 02 marca 2018
No masz, a u nas jutro będzie wołowinka :)
Jest już lekko zamarynowana i kto wie, czy ukradnę przepisy, tylko... Czytaj całość »
No masz, a u nas jutro będzie wołowinka :)
Jest już lekko zamarynowana i kto wie, czy ukradnę przepisy, tylko rano do sklepu po seler trzeba będzie kogoś wysłać xD
GREGORHSPEED 02 marca 2018
Ależ obłędnie wygląda to mięsiwo <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki