Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakoś naszło nas na placki. Tym razem urozmaicone świeżym chrzanem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Przekładamy na sitko aby pozbyć się nadmiaru wody. Przekładamy do miski. Wodę odlewamy, a nagromadzona skrobię dodajemy do ziemniaków. Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach do ziemniaków. Tą samą czynność powtarzamy z chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy placki z obydwu stron na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym.