Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duży aromat i smak na talerzu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 269
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 269
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, przekroić wzdłuż, posypać solą i pieprzem, rozbić i odłożyć w chłodne miejsce na 15 minut. Bułkę tartą wymieszać z przyprawą do gyrosa. Jajka rozbić w miseczce, połączyć z mlekiem i dobrze roztrzepać aż pokaże się piana. Gotowe kotlety maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.