Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadowa propozycja na dziś. Chrupiący kurczak w serowo-ziołowej panierce z kolorowym sosem.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34567
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34567
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Piersi z kurczaka rozdzielamy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Bułkę tartą mieszamy z parmezanem i ziołami włoskimi. Jajko rozkłócamy z odrobiną soli i pieprzu na osobnym talerzyku.
Kotlety panierujemy kolejno w jajku, i bułce tartej PANKO. Kotlety smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju lub oliwy, z obu stron na złoto.
W miseczce mieszamy wszystkie składniki na sos. Kotlety podajemy np. z ryżem, tajskim colesławem, lub innymi ulubionymi dodatkami obiadowymi.