Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące złociste trójkąty z boczkiem"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1782
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1596
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1782
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1596
Składniki
W garnku zagotuj ok. 4 szklanki wody z łyżką masła. Posól do smaku. Na wrzątek wsyp kaszkę. Mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje (ok. 30 minut). Boczek posiekaj, wysmaż, dodaj do polenty. Tłuszcz ze smażenia zachowaj.
Kaszkę wymieszaj z serem oraz tymiankiem. Rozsmaruj na spodzie płaskiego naczynia. Odstaw do wystudzenia. Zimną polentę pokrój na trójkąty. Odsmaż na pozostałym maśle.
Pomidory sparz, obierz, pokrój. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Warzywa podduś na tłuszczu ze smażenia boczku. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp szczypiorkiem. Podawaj do trójkątów z polenty.Źródło: Tina