Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące trójkąty ze szpinakiem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Pieczarki myję, obieram i kroję w kostkę. Cebulę obieram i również kroję w kostkę.
Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam cebulę i pieczarki, krótko podsmażam. Dodaję mrożony szpinak, podgrzewam go, aż zmięknie. Czosnek przeciskam przez praskę i łączę ze szpinakiem. Chwilę podsmażam i dodaję serek topiony. Mieszam, aż się rozpuści. Doprawiam.
Schłodzone ciasto francuskie dzielę na niewielkie kwadraty. Nakładam na nie łyżeczką po porcji masy szpinakowej. Składam kwadraty w trójkąty. Dokładnie zlepiam ich boki. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Układam na niej trójkąty i smaruję ich wierzchy rozmąconym jajkiem.
Wstawiam trójkąty do pieca nagrzanego do temp. 180°C na ok. 15 min. Piekę je na złoty kolor.
<strong>Bożena Fryc z Alwerni</strong>
45 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na 16 porcjiŹródło: Kobieta i życie