Chrupiące sznycle z indyka

Chrupiące sznycle z indyka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Soczyste kotlety w chrupiącej panierce, która po ugryzieniu uwalnia delikatne, kruche i dobrze doprawione mięso. Są tak samo smaczne jak tradycyjne schabowe.

Składniki

  • 4 sznycle z piersi z indyka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Sok z ½ cytryny
  • 1 łyżka majeranku
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Olej
  • masło
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie

  1. Do miski wlewamy olej, sos sojowy, sok z cytryny, majerenek i pieprz. Czosnek obieramy i rozbijamy. Wszystkie składniki marynaty mieszamy.

  2. Piersi z indyka lekko rozbijamy, wkładamy do marynaty, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 1 godzine.

  3. Sznycle panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy łyżke masła.

  4. Gotowe sznycle podajemy z ziemniakami z wody. Można je skropić sokiem z plasterka cytryny,

Składniki
  • 4 sznycle z piersi z indyka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Sok z ½ cytryny
  • 1 łyżka majeranku
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Olej
  • masło
  • 2 ząbki czosnku
Składniki