Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące paluszki z kurczaka"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3780
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3780
Składniki
Piersi kurczaka pokroić w długie paski. Płatki pokruszyć. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Paski kurczaka panierować w kolejności: mąka, jajko, płatki.
Smażyć na głębokim tłuszczu do zrumienienia. Przygotować sosy, łącząc wszystkie i mieszając. Podać z paluszkami, udekorować ananasem i żurawiną.
Sosy najlepiej przygotować wcześniej, by smaki się przegryzły. Paluszki za to najsmaczniejsze są od razu po usmażeniu.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium