Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące paluszki mięsne"
Polecam.
Odsłon: 125
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 125
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 70
Składniki
Czerstwą bułkę namoczyć w małej niewielkiej przegotowanej wody. Cebulę obrać i drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mięso przełożyć do salaterki, dodać cebulę, odciśniętą z wody bułkę, wbić całe jajko. Dodać sól i pieprz.
Wyrobić masę tak, aby wszystkie dobrze się połączyły. Dolać ok. pół szklanki wody, żeby paluszki zachowały soczystość.
Z gotowej masy mięsnej formować małe kotleciki o wydłużonym kształcie. Obtoczyć każdy w tartej bułce. Rozgrzać na patelni olej, smażyć wałeczki na rumiano ze wszystkich stron. Dekorować koperkiem.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium