Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące minitarty tatin z bananami"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Połącz w rondelku cukier, masło i rum. Podgrzewaj 2-3 minuty, mieszając, aby cukier się rozpuścił i sos zgęstniał.
Przełóż po 1 i 1/2 łyżki sosu do czterech natłuszczonych i wyłożonych papierem do pieczenia foremek (śr. 10 cm). Przykryj sos plastrami bananów. Rozmrożone ciasto podziel i ułóż na bananach. Piecz 10-12 minut w temp. 200 st. C.
Zagotuj mleko, śmietanę, wanilię, połącz z żółtkami utartymi z pudrem. Schłódź. Wyłóż tarty na talerze (spodem do góry!) zdejmij papier. Podawaj z sosem.Źródło: Olivia