Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące łódeczki ziemniaczane z farszem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Ziemniaki wyszorować, nie obierać, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, owinąć w kawałki folii aluminiowej. Piec ok. 45 minut w temp. 200oC piekarniku. Przestudzić, przekroić wzdłuż na połowy, delikatnie wydrążyć miąższ ze środka.
Otrzymane łódeczki ponownie włożyć do piekarnika i podpiec na chrupko.
Dymkę posiekać, paprykę, pomidory i seler w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Wymieszać z warzywami i majonezem, sałatką napełnić łódeczki.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium