Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące krokieciki z łososiem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12723
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12723
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Składniki
Rozpuść masło w rondelku. Podsmażaj na nim przez minutę cebulę. Dodaj połowę mąki, smaż minutę, mieszając. Zdejmij z ognia. Dodawaj stopniowo mleko, mieszając, aż uzyskasz gładki sos. Zagotuj, mieszając. Gotuj na małym ogniu minutę. Wystudź, przykryj plastikową folią i wstaw do lodówki na 20 minut.
Rozgnieć widelcem łososia. Wymieszaj go z koperkiem, skórką i sokiem z cytryny oraz schłodzonym sosem. Przypraw do smaku. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Uformuj z masy 16 krokietów. Obtocz je w mące, jajku, następnie w bułce tartej. Wstaw do lodówki na 30 minut.
W rondlu rozgrzej olej. Smaż krokiety w czterech partiach, po 3-4 minuty, tak aby równo się zrumieniły. Osusz na ręczniku papierowym. Podawaj posypane gałązkami koperku, z majonezem lub jogurtem.Źródło: Olivia