Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące krążki cebulowe"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Cebule obierz, pokrój na plastry i rozdziel na krążki. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i papryką. Jajka wbij do miski, roztrzep widelcem, dodaj do mąki, wlej mleko, wymieszaj. Odstaw ciasto na 15 minut, aby nabrało konsystencji gęstej śmietany.
W rondelku mocno rozgrzej olej. Krążki cebuli maczaj w cieście, wrzucaj na patelnię, smaż na złoty kolor z obu stron. Zdejmuj krążki na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Czas: około 20 minutŹródło: Dobry Tydzień