Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie najlepiej robić we frytkownicy, lub w wysokim naczyniu z dobrze nagrzanym olejem. Dzięki temu mięso się upiecze a panierka nie spali.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 43
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 138
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 147
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 379
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 43
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 138
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 147
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 379
Składniki
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Pora myjemy i kroimy w półksiężyce. Marchewkę i pora podsmażamy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
Jajka gotujemy na półmiękko. Ugotowane obieramy ze skórki.
Wystudzone warzywa mieszamy z mięsem i doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej do smażenia. Z mięsa formujemy kulki, które należy spłaszczyć na dłoni. Ułożyć jajko i dokładnie oblepić. Panierujemy w bułce tartej i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy do 5 min, w zależności od frytkownicy. Podajemy z ulubioną sałatą. Smacznego.