Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące i sycące placki ziemniaczane ze skwarkami"
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10552
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 315
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10552
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 315
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulę pokrój i zmiksuj (lub całe – zetrzyj), dodaj jajka, mąkę i przyprawy, wymieszaj. Na rozgrzanym oleju usmaż placki z obu stron na złoto. Gotowe trzymaj w cieple.
Boczek pokrój w kostkę i smaż na małym ogniu, aż wytopi się z niego tłuszcz. Następnie dołóż pokrojoną cebulę i pieczarki, podsmaż razem. Placki podaj ze skwarkami, posypane koperkiem.Źródło: Świat kobiety