Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące grzanki z cukinią"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7054
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 158
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 341
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7054
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 158
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 341
Składniki
8 sztuk • : 15 min • pieczenie: 5 min • 187 kcal/sztuka • 2 zł/sztuka
Plasterki cukinii wymieszaj w misce z łyżką oliwy, połową skórki cytrynowej i chilli. Odstaw na bok.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Natrzyj kromki chleba 2 łyżkami oliwy i przekrojonym czosnkiem. Podpiecz je krótko w piekarniku (po 2 minuty z każdej strony).
Na każdą kromkę nałóż plasterki cukinii z chilli i po kawałeczku mozzarelli. Posyp resztą skórki cytrynowej i skrop pozostałą oliwą. Przypraw solą i pieprzem.Źródło: Olivia