Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiąca tarta ze szparagami"
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 547
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1896
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1195
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 134
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 100
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 547
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1896
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1195
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 134
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj wodę oraz sól. Ciasto zagnieć, schłodź w lodówce, po czym rozwałkuj i wylep nim naczynie do tarty. Ponakłuwaj je widelcem, by równo się upiekło, a następnie wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Obrane i umyte szparagi pokrój i ugotuj w osolonym wrzątku.
Jajka wbij do śmietany, dodaj starty ser żółty, sól oraz pieprz. Całość wymieszaj.
Na upieczonym cieście rozłóż równomiernie szparagi i zalej je masą śmietanową. Ponownie wstaw tartę do piekarnika i piecz jeszcze 20 minut.Źródło: Kurier TV