Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiąca tarta z dyniowym farszem"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5552
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5552
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Mąkę zagnieć z masłem, wodą i solą. Ulep kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki.
Dynię pokrój w plastry, sparz ją w osolonym wrzątku. Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem.
Formę na tartę nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Wyklej je rozwałkowanym ciastem, po czym podpiecz chwilę w piekarniku rozgrzanym do do 200°C.
Następnie nałóż na nie plastry dyni i boczku, zalej masą śmietanową i ponownie wstaw do piekarnika na pół godziny.
Czas: 60 min 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV