Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Choinka z roladek szpinakowych"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
Mleko, jajko i mąkę włóż do misy i zmiksuj na gładkie ciasto. Przecier szpinakowy odcedź i dokładnie wyciśnij przez ściereczkę. Następnie dodaj do ciasta i wymieszaj.
Usmaż naleśniki na patelni z małą ilością oleju. Szynkę pokrój w paski. Wymieszaj w misce twaróg, posól go i dopraw pieprzem. Pastą posmaruj naleśniki, na środku wzdłuż rozłóż paski szynki, zwiń i włóż do lodówki do stężenia.
Kiedy naleśniki stężeją, pokrój je w plasterki o grubości 1 cm. Z plasterków złóż choinkę i udekoruj gwiazdkami wykrojonymi z czerwonej papryki.Źródło: Na żywo