Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sycące danie chłopski garnek, ja zamiast tradycyjnie kiełbasy dodałam filet z kurczaka danie wyszło bardzo smaczne i chyba zostanę przy tej wersji.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Filety opłukaj, osusz przekrój w kostkę. Posyp przyprawą do kurczaka. Ziemniaki i paprykę również pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj.
W garnku rozgrzej olej i podsmaż kurczaka , dodaj paprykę i smaż około 5 minut. Dodaj ziemniaki, kapustę, przyprawy,wymieszaj. Całość zalej wodą lub bulionem.
Zagotuj i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 30 minut do miękkości ziemniaków od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem posyp natką pietruszki.Smacznego.