Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-05-2022
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lodówce.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 596
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 596
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Następnie w garnku rozgrzewamy olej i ją podsmażamy
W tym czasie kiełbasę kroimy w pół talarki, a następnie dorzucamy do zeszklonej cebuli. Całość smażymy do momentu kiedy kiełbasa zacznie się rumienić.
Obieramy i myjemy ziemniaki oraz marchewkę. Ziemniaki kroimy w grubą kostkę, a marchewkę w plasterki.
Warzywa przekładamy do garnka i mieszamy z resztą składników. Całość dusimy pod przykryciem przez mniej więcej 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Pieczarki myjemy/obieramy i kroimy na ćwiartki. Po upływie 15 minut dodajemy je do garnka wraz z pomidorami. Do potrawy wlewamy wodę, dokładnie mieszamy i ponownie pozostawiamy pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Potrawę co jakiś czas mieszamy.
Na koniec doprawiamy solą, pierzem, oregano i majerankiem po czym dokładnie mieszamy i gotowe.