Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to esencja przyjemności w prostocie. Rozgrzewa, uspokaja i smakuje. Wspaniale będzie pasowało do żytniego chleba.
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5370
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 43
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5370
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 43
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy drobno. Rozgrzewamy olej i szklimy na średnim ogniu. Dodajemy ziele, liście laurowe oraz przecięte na ćwiartki lub w plasterki pieczarki ( na tym etapie można dodać pociętą kiełbasę). Następnie dodajemy pociętą w kostkę paprykę i dynię. Solimy. Wlewamy wino i odpompowujemy. Dodajemy pomidory, resztę przypraw mieszamy i przykrywamy pokrywką na 15 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę białą lub czerwoną oraz pokrojoną w półksiężyce cukinię. Dodajemy koncentrat i dodajemy sól jeśli trzeba. Na koniec doprawiamy pieprzem. Gotujemy 15 minut.