Ziemniaki obieramy, kroimy na duże kawałki, wrzucamy do garnka, podlewamy szklanką zimnej wody, dodajemy domową kostkę rosołową, zagotowujemy, dusimy przez chwilę pod przykryciem.
Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę, wrzucamy do ziemniaków, wlewamy sok pomidorowy.
Kiełbasę kroimy na duże kawałki.
Cebulę kroimy w piórka.
Por kroimy na plasterki.
Seler naciowy kroimy na kawałki.
Składniki razem z przyprawami dodajemy do ziemniaków. Dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszamy.
Papryki kroimy na większe części, dodajemy do całości i dusimy do ich miękkości. W razie potrzeby uzupełniamy płyn (sok pomidorowy). Często mieszamy.
Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze do przepisu (6)
*Przejdziesz do wersji klasycznej