Chłopska patelnia z kiełbasą, cebulą, papryką i pieczarkami

Chłopska patelnia z kiełbasą, cebulą, papryką i pieczarkami
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Ta rumiana, mocno przysmażona kiełbasa w pysznym sosie, zjedzona prosto z patelni to kulinarne marzenie każdego faceta:). Treściwe i sycące. Pamiętajmy o wyborze dobrej jakości kiełbasy!

Składniki

  • 500g wędzonej kiełbasy
  • 3 papryki: żółta, zielona i czerwona
  • 300g pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra

Przygotowanie

  1. Kiełbasę przecinamy wzdłuż i nacinamy. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę w piórka a pieczarki w plastry.

  2. Kiełbasę podsmażamy na dużym ogniu na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia. Zdejmujemy ją z patelni. Na pozostały tłuszcz przekładamy warzywa, podsmażamy 5-10 minut. Zalewamy szklanką wody, dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną, około 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i kiełbasę. Dokładnie mieszamy.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 19 listopada 2017
Pyszne danie, ale chyba niektórzy się nie znają ;)
Składniki
  • 500g wędzonej kiełbasy
  • 3 papryki: żółta, zielona i czerwona
  • 300g pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
Składniki