Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik z zielonego groszku"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Umyj i osusz miętę. Oberwij z łodyżek listki.
Obierz cebulę i pokrój ją w bardzo drobną kostkę.
Stop w rondelku masło i wrzuć do niego cebulę. Zeszklij ją.
Wlej do rondla bulion, zagotuj, a następnie dodaj groszek. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu ok. 10-15 minut.
Dodaj serek i połowę listków mięty, dopraw do smaku solą i pieprzem, zagotuj.
Ostudź zupę i przetrzyj ją przez sito.
Na gorącą patelnię wrzuć pokrojony w paski bekon. Smaż przez dwie minuty z każdej strony. Usmażony na złoto wyjmij i połóż na talerz wyścielony papierowym ręcznikiem, żeby obciekł tłuszcz.
Schłodź zupę w lodówce przynajmniej przez dwie godziny.
Tuż przed podaniem udekoruj listkami mięty i plasterkami bekonu.Źródło: Tele Tydzień