Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik z pieczonej papryki z bazylią"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
porcje, przygot. 50-60 min + chłodzenie; cena porcji: ok. 4 zł
Rozgrzej piekarnik do temp. 200°C. Umyj papryki i rozłóż je na blasze. Skrop olejem i piecz ok. 20-25 min (aż skórka zacznie pękać). Wyjmij papryki i pod bieżącą zimną wodą zdejmij skórkę. Pokrój.
Posiekane cebulę i czosnek zeszklij na oleju. Dodaj papryki i pokrojone pomidory. Podsmaż, zalej bulionem. Duś 20-30 min, mieszając. Zmiksuj z ziołami i przypraw octem, oliwą, solą, papryką i pieprzem. Schłodź. Udekoruj i podaj.Źródło: Świat kobiety