Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik z nowalijkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Obierz buraki, zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka. Zalej 3/4 l wody, posól i gotuj 30 min. Mąkę rozprowadź w śmietanie, dodaj do zupy. Gotuj całość jeszcze ok. 5 minut. Potem odstaw garnek i poczekaj, aż zupa wystygnie.
Obierz ogórek, rzodkiewki i dymki oczyść. Opłucz kilka gałązek koperku. Pokrój wszystko drobno i dodaj do garnka z chłodną zupą. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Jajka ugotuj na twardo, obierz, pokrój na ćwiartki. Podawaj do schłodzonej zupy.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 330 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety