Chłodnik z maślanką i sokiem z kiszonych buraków.

Chłodnik z maślanką i sokiem z kiszonych buraków.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gotujtosam
Chłodnik, idealny na upalne dni i bardzo zdrowy, sporo szczypiorku i koperku, a do tego kiszone buraki z czosnkiem. Polecam serdecznie. Smacznego !!!

Składniki

  • Maślanka 1 l.
  • Kiszone buraki 400 ml.
  • Szypiorek 1 pęczek.
  • Koperek 1 pęczek.
  • Jogurt grecki 3 łyżki stołowe do dekoracji.
  • Jajka 3 szt.
  • Ogórek gruntowy średni 2 szt.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.

Przygotowanie

  1. Do dużej miski wlewamy maślankę, a następnie zawartość słoika z kiszonymi burakami, szczypiorek i koperek siekamy na drobno i dodajemy do miski, ogórki bez skórki ścieramy na dużym oczku i również dodajemy do miski.
    Całość mieszamy z pieprzem i z solą.
    Jajka gotujemy na twardo i dodajemy już na talerzu z chłodnikiem.
    Jeszcze odrobina jogurtu i chłodnik jest gotowy do jedzenia.
    Chłodnik najlepiej smakuje zimny:)
    Gotowe !!!
    Smacznego !!!

Składniki
  • Maślanka 1 l.
  • Kiszone buraki 400 ml.
  • Szypiorek 1 pęczek.
  • Koperek 1 pęczek.
  • Jogurt grecki 3 łyżki stołowe do dekoracji.
  • Jajka 3 szt.
  • Ogórek gruntowy średni 2 szt.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
Składniki