Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik z botwinki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Botwinkę przebierz, umyj, poszatkuj i ugotuj.
Rzodkiewkę oraz ogórka pokrój w plastry. Szczypiorek i koperek drobno posiekaj.
Do odcedzonej przestudzonej botwinki dolej kefir oraz jogurty. Dopraw całość solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym.
Schłodzoną zupę podawaj np. z jajkiem na twardo.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 270.Źródło: Super TV