Chłodnik z botwinką i jajkami

Chłodnik z botwinką i jajkami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ElMar
Przepis na chłodnik z botwinką i jajkiem.

Składniki

  • 1 jogurt naturalny
  • 1 pęczek botwinki
  • 2 małe buraczki
  • 1 ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sok z cytryny
  • cukier do smaku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć. Botwinę posiekać, buraki obrać, zetrzeć na tarce i ugotować w małej ilości wody (powinna tylko przykryć buraczki). Dodać sok z cytryny i odstawić do ostygnięcia. Koperek i szczypiorek opłukać, posiekać. Ogórek i rzodkiewki pokroić w drobna kostkę. Warzywa i zioła wymieszać z jogurtem. Chłodnik przyprawić do smaku, wstawić do lodówki.

Składniki
  • 1 jogurt naturalny
  • 1 pęczek botwinki
  • 2 małe buraczki
  • 1 ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sok z cytryny
  • cukier do smaku
  • sól, pieprz
Składniki