CHŁODNIK Z BOTWINKĄ

CHŁODNIK Z BOTWINKĄ
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: irma
Jest naipyszniejszym daniem na męczące upały. Nie robi się go długo, jest syty i zawiera dużo witamin.Polecam i życze smacznego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Botwine pokroic na paseczki,a buraczki zetrzeć na grubej tarce i zagotowac w niewielkiej ilości wody z kostką rosołową.

  2. Ogórka pokroić w kostkę,rzodkiew Zetrzeć na grubej tarce,szczypior i koper posiekać.

  3. Wystygniętą botwine z buraczkami i pozostałe warzywa wymieszać z maślanką,doprawic do smaku solą i pieprzem.Można dodać surowego buraczka dla koloru. Wstawić do lodówki.

  4. Ugotować ziemniaki i jajka na twardo, Stopić słonine.

  5. Chłodnik wlać do miseczki posypać koperkiem idodać przekrojone jajko, a ziemniaki wyłożyc na talerzyk , polać słoninką i posypać koperkiem. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (1)

madzia1208 29 czerwca 2011
Bardzo smaczna zupa.Polecam!!!!!!
Składniki
Składniki