Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik warzywny"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
litr kwaśnego mleka, 3-4 pomidory, 2-3 łyżki keczupu, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, natka i koperek.
Pomidory umyj, ułóż na łyżce cedzakowej, włóż na chwilę do wrzącej wody. Osącz, ostudź, obierz ze skórki. Czosnek obierz. Pomidory pokrój w drobną kostkę, 1/3 pozostaw do deko racji. Pozostałe pomidory zmiksuj z czosnkiem.
Kwaśne mleko wlej do miski. Dodaj keczup i zmiksowane pomidory, całość dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu.
Chłodnik rozlej do miseczek, posyp posiekanym koperkiem i natką. Udekoruj pozostałymi pokrojonymi pomidorami.
<strong>Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie