Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik szczawiowy z dymką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1203
Składniki
Szczaw oczyścić, umyć, pokroić, zalać wrzącym bulionem i odstawić do całkowitego schłodzenia.
Jajka ugotować na twardo i schłodzić. Jednego ogórka pokroić wzdłuż w cienkie plastry, drugiego w kostkę. Dymkę razem ze szczypiorem posiekać.
Do zimnego bulionu ze szczawiem dodać cebulę, szczypior i ogórki, doprawić solą. Śmietanę połączyć z chłodnikiem. Zupę wstawić na co najmniej dwie godziny do lodówki. Ziarenka czerwonego pieprzu utłuc.
Chłodnik podawać z jajkiem, posypany tłuczonym czerwonym pieprzem, udekorowany plastrami ogórka.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium