Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik pomidorowy z kiełkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Składniki
Z kalarepek ścinamy wierzchy, środki wydrążamy. Kalarepki parzymy przez chwilę we wrzątku i schładzamy w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki. Cebulę siekamy, przeciśnięty przez praskę czosnek rozcieramy na desce ze szczyptą soli.
Pomidory miksujemy z miąższem kalarepek, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy do miseczek z kalarepek, podajemy z kiełkami.
Do zupy można dodać łyżkę kwaśnej śmietany.Źródło: Rewia