Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik ogórkowy z ricottą i awokado"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 153
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 153
Składniki
porcje, przygot. ok. 25 min + chłodzenie; porcja: 2,80-4 zł
Surowe ogórki umyj i osusz. Ogórki konserwowe opłucz. Awokado przekrój, usuń pestkę, zdejmij skórkę. Oba rodzaje ogórków i awokado zmiksuj.
Następnie zalej ogórki maślanką oraz mlekiem. Dodaj także serek ricotta, starannie wymieszaj (dobrze zagęści zupę). 3Koperek umyj, osusz, posiekaj. Dodaj go do zupy. Dołóż posiekany (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek.
Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Zupę mocno schłodź w lodówce.Źródło: Świat kobiety