Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik ogórkowy"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 107
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 263
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 107
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Ogórki i awokado obierz, pokrój w kostkę. Miętę i koperek umyj. Do wysokiego naczynia włóż ogórki (zostaw odrobinę do dekoracji) z awokado, miętę, koper, sok z limonki. Całość zmiksuj blenderem. Dodaj jogurt i pieprz, dokładnie wymieszaj. Włóż do lodówki na 2 godziny.
Paprykę umyj, pokrój w drobną kostkę. Chłodnik wlej do miseczek, dekoruj posiekanym ogórkiem, papryką i koperkiem. Możesz podawać z młodymi ziemniakami i koperkiem.Źródło: Dobry Tydzień